Acupunctuur / Acupressuur / Moxa, Cupping, Gua sha / Tui-Na / Shiatsu / Bio-massage / Chinese Gezichtweefselmassage / Gezondheidsadvies / Qigong-Taichi les.

Healthcare Song - Hoofdstraat 115, 7941 AE Meppel - 0522 724 014

Acupunctuur
Wat is acupunctuur?                                                                                                                                                                                                                                 

Acupunctuur is een woord dat veel in westerse landen gebruikt wordt. In China is het begrip van oorsprong en tot op heden één woord: Chinees schrift: 针灸 Chinese uitspraak: Zhēn Jiŭ ), 针=naald, 灸= moxibustie. In de oudste en de modernste Chinese geschriften mogen deze twee woorden niet gescheiden worden geschreven. Acupunctuur-moxibustie behoort tot een officieel Chinees vak op de Universiteiten van de Chinese geneeskunde.

Acupunctuur bestaat al duizenden jaren als Chinese geneesmethode. Het basisprincipe van Acupunctuur is de circulatie van de levensenergie Qi. Door het inbrengen van zeer dunnen naalden kan een verstoorde balans van meridianen hersteld worden en klachten kunnen worden genezen. Acupunctuur werkt niet alleen met naalden, er wordt ook gebruik gemaakt van bepaalde drukpunten en technieken, zoals Moxa, Cupping en Gua Sha.

(Therapie) in de acupunctuur berust altijd op het herstellen van het energetisch evenwicht in het lichaam als geheel en op de inwerking op een bepaald gebied waar de klachten gelokaliseerd zijn. De acupunctuurtherapie is dus HOLISTISCH (gericht op de patiënt in zijn totaliteit).

Is acupunctuur pijnlijk?

Chinese acupunctuur is niet gevoelloos, maar ook niet heel pijnlijk. De naalden zijn zeer dun. Veel dunner dan bijvoorbeeld bij bloed prikken.U kunt het inbrengen en manipuleren van de naald soms voelen als een klein stroom-schokje of een dof en zwaar gevoel. Als de naalden eenmaal geplaatst zijn, voelt u er normaal gesproken weinig meer van en kunt u ontspannen blijven liggen. Over het algemeen blijven de naalden 20 minuten tot een half uur zitten.


Magic Seed Therapie:   


Thuisadvies om de behandeling die heeft ontvangen te ondersteunen!      De plakkertjes met eronder een bolletje of een korreltje worden op specifieke punten aangebracht. Wanneer u deze met enige regelmaat masseert met uw nagel , vingertop of duim en daarbij de lijn van de betreffende vingers volgt brengt u de energiestroom in het aangedane gebied waarin u klachten ervaart weer op gang. Deze eenvoudige methode ondersteunt u ondergaande behandeling en creëert positieve effecten voor langere termijn.

Ook kunt u zelf thuis de plakkertjes vervangen door gebruik van Leukoplast pleister en een rijstkorreltje of boekweit etc zaadje.
Therapeut: Song

Bedrag ziet u bij " Tarieven "AGB-Code :90062253
Zorgverlener :SONG - Traditionele Chinese Geneeswijzen
Zorgsoort :Overige therapeuten en Complementair en Aanvullende zorg


LVNT Registratie nr: 16. 073


NBCG-YI Registratie nr: 0148

Stichting RBCZ licentie nr: 174210R


De behandelingen kunnen goede resultaten geven bij o.a:

 • - Algemeen: pijnbestrijding, slaapproblemen/slapeloosheid, vermoeidheid, verminderde weerstand, energiegebrek.
 • - Spier en gewrichtsklachten: artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, stijfheid, RSI, nek-, rug- en schouderklachten, carpaal tunnel syndroom.
 • - Hoofd: hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn, duizeligheid.
 • - Huid: eczeem, jeuk, allergieën, transpireren.
 • - Luchtwegen: heesheid, keelpijn, keelklachten, astma, kortademigheid.
 • - Interne klachten: bloedarmoede, hoge en lage bloeddruk, hartkloppingen.
 • - Ledematen: slijmbeursontsteking, tennisarm, zwaar gevoel, vochtophoping, spierpijn.
 • - Maag/darm: misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, constipatie, diarree, prikkelbare darmen.
 • - Urinewegen: urineweginfectie, blaasontsteking, incontinentie, prostaatklachten.
 • - Afnemend gezichtsvermogen bij kinderen.
 • - Zwangerschap: misselijkheid, oprispingen, rugklachten, pijn na bevalling, problemen met de borstvoeding, mentale zwakte.
 • - Verslavingen: rookverslaving, alcoholverslaving.
 • - Slechte eetlust of stofwisseling of meer.... Vraag ons om een persoonlijk advies!