Acupunctuur / Acupressuur / Moxa, Cupping, Gua sha / Tui-Na / Shiatsu / Bio-massage / Chinese Gezichtweefselmassage / Gezondheidsadvies / Qigong-Taichi les.

Healthcare Song - Hoofdstraat 115, 7941 AE Meppel - 0522 724 014

Cupping

 

Wat is Cupping?

Bij cupping wordt een speciaal glazen (of plastic) "cup" vacuüm aangebracht op de huid. Hiermee wordt bloed bewogen en naar de oppervlakte getrokken. De behandeling duurt tussen de 5 en 15 minuten. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen tijdens de cupping plekken die eruit zien als bloeduitstortingen. Deze bloeduitstortingen vertonen zich niet op de huid maar in de huid en kunnen variëren van diep rood tot zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Dit ziet er misschien heftig uit, maar het is niet iets om van te schrikken. Bij een normale conditie van het lichaam verdwijnen de rode vlekjes volledig binnen 3 tot 7 dagen.

In China is meer dan drieduizend jaar ervaring in de behandeling met cupping, zowel als medische behandeling als in de preventieve gezondheidszorg. Met cupping kunnen het lichaam en de meridianen warmer worden, wordt kou verdreven, “wind” geëlimineerd, worden Qi en bloed gereguleerd, hitte geklaard, vuur gekoeld, bloed geharmoniseerd en damp en vocht getransformeerd. Door cupping kan pijn reduceren en kunnen ontstekingen verlicht worden.

Een aantal indicaties voor cupping:

Bij alle huidaandoeningen, verkoudheid, hoofdpijn en duizeligheid.

Verschillende cuppingtechnieken:

* Liú Guan Fa: Cup op één vaste plaats

* Zou Guan Fa: “Walking” cup

* Shan Guan Fa: Op en af cuppen


Therapeuten:

Song, Yolanda, Sashi en Medewerker

 

Bedrag ziet u bij " Tarieven "

 

 

Guasha

Guasha bestaat oorspronkelijk uit twee woorden; Gua en Sha. In China gebruiken ze dit als twee losse woorden. In het westen zijn de woorden aan elkaar geplakt en is er één woord van gemaakt. 'Gua' betekend 'schrapen', 'Sha'betekend letterlijk zand of zandkorrels. Deeltjes die het lichaam vervuilen. Hiermee wordt bedoeld dat er gestagneerde energie is die klachten en ziekten veroorzaken in het lichaam. Deze methode 'schraapt' dat als het ware uit het lichaam.
Het is een volwaardige therapie, gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunst.

> Guasha zorgt voor een betere doorstroming van het bloed en de energie (Qi). Wanneer de doorstroming in het lichaam optimaal is kan het bloed met voedingsstoffen en zuurstof makkelijk door het lichaam verspreid worden en bij alle cellen komen.
> Ook de afvoer van afvalstoffen wordt met Guasha therapie gestimuleerd. Wanneer aan- en afvoer optimaal werken, kunnen de lichaamsprocessen zo goed mogelijk functioneren en helpen het lichaam gezond te krijgen en te houden.

De behandeling

Bij de behandeling wordt er olie op de huid aangebracht. Op die plekken schraapt de Guasha steen over de huid. Door het schrapen wordt de doorbloeding in het bindweefsel gestimuleerd en kleurt de huid rood.
Op plaatsen waar blokkades zitten door afvalstoffen, verschijnen 'bloeduitstortingen' (Sha) in de huid (niet op de huid). Deze varieren van diep rood tot paars. Dit verdwijnt binnen een paar dagen na de behandeling. Bij diepere verkleuringen kan dit 3 tot 7 dagen duren.

GuaSha zorgt voor:

- Bevordering van de bloedsomloop
- Ontgifting en ontzuring
- Stimulatie van het immuumsysteem
- Vermindering / verlichten van blokkades en pijn
- Verbeterde werking van de organen
- Vermindering van spanning (stress), moeheid en burn-out
- Balans op emotioneel vlak
- Ontspanning en bevordering van helderheid van geest


Niet te behandelen bij:

- Hart problemen
- Huidaandoeningen (in overleg)
- Kanker
- Niet geheelde wonden
- Kinderen onder 6 jaar

Therapeut:

Song

Bedrag ziet u bij " Tarieven "