Acupunctuur / Acupressuur / Moxa, Cupping, Gua sha / Tui-Na / Shiatsu / Bio-massage / Chinese Gezichtweefselmassage / Gezondheidsadvies / Qigong-Taichi les.

Healthcare Song - Hoofdstraat 115, 7941 AE Meppel - 0522 724 014

Tuina

 

Wat doet Tuina?

Werkwijze

Net als bij de andere vormen van TCM gaat het er bij Tuina om in je lichaam een uitgebalanceerde en vrije stroom van Qi, de levenskracht, te herstellen. Op die manier krijgt het lichaam de kans zichzelf te helen. Tuina wordt ook preventief gebruikt.

Bij tuina wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op de meridianen (energiebanen in je lichaam) om de stroom van Qi te beïnvloeden. Ook wordt gebruik gemaakt van allerlei handmanipulaties. Een Tuinabehandeling kan worden gecombineerd met acupunctuur, cupping en zalven.

Tuina is niet alleen een krachtige therapeutische aanvulling op andere oosterse en westerse massagetechnieken, maar het biedt vooral als zelfstandige therapie ongekende mogelijkheden door haar verbinding met de schat aan kennis van eeuwen Chinese geneeswijzen.

In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (meridianen). Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie (Qi) door het lichaam, houdt het in stand, voedt het en laat het leven.

Dit netwerk verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen.

Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen kan door massage van de daarop aanwezige energiepunten, de conditie van de inwendige organen worden beïnvloed. Natuurlijk kunnen zo ook klachten worden behandeld die direct met het lichaamsoppervlak te maken hebben.

Technieken

De Tuina-technieken zijn gebaseerd op een diepgaand inzicht in en begrip van de anatomische en psychologische kennis van de mens.

Tuina maakt onder andere gebruik van technieken als drukken, kneden, draaien, ‘knijpen’, draaiende bewegingen, kloppen en dergelijke, waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt.

Het lijkt allemaal nogal ruw en krachtig, maar als je een goede Tuinatherapeut bezig ziet, bemerk je dat het meer ballet is dan oerdans, die er op je lichaam plaatsvindt. Zo voelt het ook.

Resultaat

Tuina verbetert de gezondheid van zowel de lichaamsstructuur als van het bewegingsapparaat. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn worden bestreden en kan ervoor worden gezorgd dat het bewegingsapparaat normaal functioneert.

Daarnaast verbetert Tuina in belangrijke mate de weerstand van het lichaam. Een Tuinabehandeling heeft daarnaast als resultaat dat gifstoffen uit het lichaam worden verdreven.

Behandelingen

Tuina is heel goed voor chronische pijnklachten.

Tuina is ook heel geschikt voor klachten die samenhangen met spier- en skeletproblemen en klachten die samenhangen met chronische stress, waaronder spijsverteringsklachten en ademhalingsproblemen.

Tuina kan niet worden toegepast bij botbreuken, open wonden, laesies.

Een groot voordeel van Tuina is dat het wel een stevige, maar ìn dat stevige en indringende, ook een milde massagevorm is.

Tuina wordt vaak gebruikt om kleine kinderen (zo tot een jaar of 6) te helpen. In een kind is het meridiaan systeem nog niet volledig ontwikkeld. De energiepunten liggen erg dicht bij elkaar, zodat die moeilijk afzonderlijk kunnen worden beïnvloed.

Tuina is meer geschikt voor volwassenen. Tuina is echter geen ontspannende massage. Doelgericht als Tuina is, kan het er toch ook wel eens wat steviger aan toe gaan.

Therapeut:

Song, Yolanda, Sashi en Medewerker

Bedrag ziet u bij " Tarieven "