Acupunctuur / Acupressuur / Moxa, Cupping, Gua sha / Tui-Na / Shiatsu / Bio-massage / Chinese Gezichtweefselmassage / Gezondheidsadvies / Qigong-Taichi les.

Healthcare Song - Hoofdstraat 115, 7941 AE Meppel - 0522 724 014

Index

Behandelingen

 

 

Acupunctuur      

Acupunctuur is het stimuleren van de energiebanen in het lichaam en werkt niet alleen met naalden. Er wordt ook gebruik gemaakt van bepaalde drukpunten en technieken, zoals Moxa, Cupping en Gua-Sha.

“ Therapie in de acupunctuur berust altijd op het herstellen van het energetisch evenwicht in het lichaam als geheel en op de inwerking op een bepaald gebied waar de klachten gelokaliseerd zijn. ”

De acupunctuurtherapie is dus HOLISTISCH (gericht op de patiënt in zijn totaliteit).

Is acupunctuur pijnlijk?
Chinese acupunctuur is niet gevoelloos, maar ook niet heel pijnlijk. De naalden zijn zeer dun. Veel dunner dan bijvoorbeeld bij bloed prikken.

U kunt het inbrengen en manipuleren van de naald soms voelen als een klein stroom-schokje of een dof en zwaar gevoel. Als de naalden eenmaal geplaatst zijn, voelt u er normaal gesproken weinig meer van en kunt u ontspannen blijven liggen. Over het algemeen blijven de naalden 20 minuten tot een half uur zitten.

 

 

 

Ooracupunctuur:

Indien u bekend bent met klassiek acupunctuur (de naalden) dat zult u nog meer versteld staan bij Ooracupunctuur, het is pijnloos, effectief en snelwerkend, met een paar zaadjes of magneetjes op het oor geplakt zijn de resultaten verbluffend. In China wordt Ooracupunctuur toegepast in plaats van Narcose bij operaties. In ons praktijk wordt het veel toegepast bij pijn, neurologische klachten, afvallen en stoppen met roken.

 

 

 

Acupressuur behandeling

Acupressuur komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Acupressuur is één van de technieken binnen de acupunctuur. Daarentegen wordt bij acupressuur druk (presssuur) met handen en duimen uitgeoefend op en rond de acupunctuurpunten.
Deze behandeling kan in combinatie gaan met andere behandelingstechnieken zoals Moxa, Cupping en GuaSha.

Dit heeft effect op de emoties, spanning en fysieke condities. Binnen Healthcare Song wordt deze behandeling door Song en haar personeel uitgevoerd. Het is mogelijk de behandelingskosten gedeeltelijke bij de zorgverzekeraar te declareren.

 

 

Tuina:

Tuina is een traditionele Chinese massage. Het doel van de massage is de balans herstellen tussen lichaam en geest.

Eén of twee behandelingen per week kunnen leiden tot een vermindering van pijn en zelfs het verdwijnen van klachten.

Tuina is tevens een krachtige massage die langdurig ontspannend en versterkend werkt. Zo komt u helemaal tot rust. De massage is met of zonder uw kleding aan (het liefst zachte en niet knellende kleding). Onze voorkeur geeft zonder kleding. Westerse en Oosterse stijl worden bij ons gecombineerd.

 

 

Shiatsu:

Shiatsu is een vorm van masseren, die bestaat uit het geven van druk met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën; rotaties en strekkingen. De massage werkt op de energiepunten en energiebanen die ook wel meridianen worden genoemd. De meridianen dragen zorg voor ons totale welzijn. Als onze energiestroom zich als vanzelf door het lichaam beweegt, dan voelen we ons ontspannen, licht, flexibel en vrij van pijn. Met andere woorden; een gezond lichaam. Helaas is deze stroom vaak verstoord of geblokkeerd. Bij een shiatsubehandeling worden blokkades opgeheven waardoor de energie weer vrij door het lichaam kan stromen. Na een behandeling zal je een diepe ontspanning voelen. Het werkt preventief en is een weldaad voor je lichaam en geest.

Tijdens de Shiatsu massage kan de kleding worden aangehouden. Wel is het belangrijk om soepele, niet te dikke kleding aan te doen. Een joggingsbroek en een shirt zijn prima.

 

 

 

Hotstone massage

Hotstone is een massage van het lichaam met basalt stenen van ongeveer 45 tot 50 graden Celsius. Hitte en druk van de stenen dringen diep door in de spieren. Het verlicht spierspanning, geeft een aangenaam gevoel. Tevens zorgt een hotstone massage voor een diepe relaxatie en ontgiftiging. Draagt bij aan zelfherstel van het lichaam en brengt het in balans. De hotstones zijn een aanvulling op de algehele massagebehandeling.

Benefits :
- Diepe ontspanning
- Opheffen van blokkades
- Verlicht hoofdpijnen
- Verzacht reumatische pijnen
- Ondersteunt de nierfunctie .

*Hotstone massage wordt niet gegeven als de buiten temperatuur boven de 24°C is. Dit omdat het lichaam niet voldoende mogelijkheid heeft om af te koelen.
Heeft u een afspraak gepland, dan zetten we deze om in een andere behandeling.*


 

 

 

Cupping

Bij cupping wordt een speciaal glazen (of plastic) "cup" vacuüm aangebracht op de huid. Hiermee wordt bloed bewogen en naar de oppervlakte getrokken. De behandeling duurt tussen de 5 en 15 minuten.

In China is meer dan drieduizend jaar ervaring in de behandeling met cupping, zowel als medische behandeling als in de preventieve gezondheidszorg. Met cupping kunnen het lichaam en de meridianen warmer worden, wordt kou verdreven, “wind” geëlimineerd, worden Qi en bloed gereguleerd, hitte geklaard, vuur gekoeld, bloed geharmoniseerd en damp en vocht getransformeerd. Door cupping kan pijn reduceren en ontstekingen verlicht worden.
 
Een aantal indicaties voor cupping:
Bij alle huidaandoeningen, verkoudheid, hoofdpijn en duizeligheid.
 
Verschillende cuppingtechnieken:
* Liú Guan Fa: Cup op één vaste plaats
* Zou Guan Fa: “Walking” cup
* Shan Guan Fa: Op en af cuppen

 

Houd de huid na de behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen

 

 

Klassieke onstpanningsmassage

Deze massage is een massage waarbij ontspanning centraal staat en waar je blij van wordt. Door de warmtewerking en aanraking van de massage komen er hormonen vrij in je lichaam, waardoor het stressniveau daalt en je beter in je vel gaat zitten. De massage is dus niet alleen heel fijn, maar ook heel goed voor je gemoedstoestand, energieniveau en algemene gezondheid.
Bij de massage wordt er olie op de blote huid gebruikt. De massage bestaat uit een gebalanceerde mix van zachte strijkbewegingen, het opwarmen en losmaken van de spieren en het uitoefenen van druk op strategische plaatsen. De druk varieert van licht tot stevig en zorgt ervoor dat je je na de massage weer als herboren voelt!
Je bloedcirculatie en lymfesysteem worden gestimuleerd, gifstoffen afgevoerd en chronische pijnen worden verminderd.

De ontspanningsmassage kan zorgen voor:
- Een betere bloedcirculatie
- Zuivert het lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
- Sneller spierherstel
- Maakt verkrampte spieren weer los en zorgt voor meer bewegelijkheid
- Geeft extra energie, versterkt je imuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand
- Verminderd stress
- Een goede spijsvertering, gezonde darmflora en betere stoelgang
- Zorgt voor betere concentratie en een sterker zenuwstelsel
- Maakt je minder vatbaar voor bv. verkoudheid, griep en infecties van de luchtwegen

 

 

 

Moxa:  
                    
Moxa is los materiaal of een geperste sigaar, met name bestaand uit langdurig in de zon gedroogde “AI Ye” (Bijvoet of Artemisia argyii). Ook kan gebruik worden gemaakt van een speciale Moxa-lamp, al dan niet in combinatie met acupunctuur (om de warmte nog beter te positioneren). 
 
“Moxa” is een natuurlijke therapie, die gebruikt kan worden bij de behandeling van ziektes - maar zeker ook bij preventie daarvan. Tijdens een Moxa behandeling wordt de bijvoet (plant) gebrand. Een andere optie is het gebruik van een Moxa-warmtelamp. Beide methodes brengen de warmte diep in het lichaam. Moxa kan Yin en Yang harmoniseren, meridianen laten doorstromen, het ontspant spieren en pezen, verdrijft kou en reguleert Qi en bloed.
 
Een indicatie voor Moxa-gebruik:
* Bloedstagnatie door kou, bijvoorbeeld bij PMS of hemiplegie- patiënten; laat Qi bewegen.                           
   - Navel:    in het centrum van de navel
   - Ren-4:   bevindt zich vier vingers breed onder uw navel.
   - Ren-12: bevindt zich 1 handbreedte boven uw navel